De foliewetenschap staat niet stil. Sinds de Nederlandse hulpdiensten voor het laatst een nieuw stickerontwerp kregen in 1993, zijn er betere materialen ontwikkeld. Tijd dus voor een update. De nieuwe bestickering voor de politie, ambulance en brandweer reflecteert beter in het donker. De kleuren van de nieuwe bestickering van de hulpdiensten zijn helderder voor meer zichtbaarheid. Ook is de zogenoemde OOV-striping (dat staat voor Openbare Orde en Veiligheid) twee keer zo breed, om beter aan te sluiten bij de afmetingen van moderne auto’s. Nieuwe voertuigen zijn immers vaak breder en groter dan auto’s van vroeger.
De rood-oranje streep op politie- en Marechaussee-auto’s wordt rood, net als die van de ambulance, en de Marechaussee krijgt een iets aangepaste tint blauw. Ook de OOV-striping op voertuigen van de Reddingsbrigade Nederland, Veiligheidsregio’s en Defensie wordt gemoderniseerd.

Gaan ze nu alle auto’s opnieuw bestickeren?

En jouw belastingencenten dan? Geen paniek. De nieuwe bestickering van de politie, ambulance en brandweer komt stukje bij beetje naar de straat. Elke auto die aan de vloot wordt toegevoegd, krijgt voortaan de nieuwe bestickering. Auto’s die nog de oude kleuren en strepen hebben, houden deze voorlopig. De totale overgangstermijn is niet minder dan twintig jaar.
Advertentie

Reacties

  • Peter Muijshondt heeft op 18 april 2019 geschreven:

    Kunnen ze niet beter de kleding aan de folie aanpassen of de folie aan de kleding

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie