Tot enkele jaren geleden was de gehele mensheid het unaniem eens dat de buitenspiegel uitontwikkeld was. Het glas reflecteerde wat er achter je zat en als de spiegel besloeg, kon je ‘m verwarmen. Simpel, doeltreffend en perfect. Maar niet perfect genoeg, volgens één merk in Ingolstadt. En zo werden de Audi Virtual Mirrors geschapen, die we vanaf nu gewoon cameraspiegels gaan noemen.

Audi’s cameraspiegels zijn leverbaar op de nieuwe elektrische e-tron. De voordelen van de cameraspiegels zijn dat ze minder luchtweerstand ondervinden en een grotere kijkhoek bieden. Het nadeel is dat ze een minder simpel zijn dan een plastic omhulsel met een glaasje erin, en dus een stuk duurder zijn.

Maar wat kosten die cameraspiegels dan precies? In de prijslijst staat voor de optie Audi Virtual Mirrors een prijs van 1.857 euro. Best schappelijk, horen we je denken. Je moet alleen wel rekening houden met een kleine kanttekening: de cameraspiegels zijn alleen leverbaar als je ook de 360-graden camera’s, het Assistentiepakket ‘City’ en een Pro Line S-pakket of Pro Line Plus-pakket neemt.

Tel er dus respectievelijk 1.388 euro, 1.630 euro en nog eens 5.900 of 7.500 euro bij op. Conclusie: begroot sowieso zo’n 10.000 euro bovenop de vanafprijs van de Audi e-tron als je je zinnen hebt gezet op de Virtual Mirrors. Huil even voor de camera en omarm vervolgens de toekomst.

Advertentie

Reacties

  • Marcel heeft op 27 januari 2022 geschreven:

    Bestel maar met normale spiegels want het nachtzicht is rampzalig!!

    Reageer
  • Remon heeft op 25 januari 2019 geschreven:

    En wat als er vandalen of mensen die niet kunnen parkeren je spiegels mollen? Duur grapje… zal de verzekering niet blij mee zijn.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie