Braaf zet je je Audi e-tron aan de oplader voor je op vakantie gaat. Kan ie lekker opladen terwijl jij een paar weekjes geniet van de Spaanse zon. Bij terugkomst verwacht je een volle batterij, maar wat blijkt: de elektrische Audi reageert nergens meer op. Eerder bespraken we waarom je je elektrische auto niet aan de lader moet laten hangen. Nu vertellen we je hoe je een Audi e-tron open kunt maken wanneer de batterij leeg is.

Daarvoor moeten we het Canadese Audi-filiaal in Kitchener-Waterloo bedanken. Een medewerker van de Audi-zaak genaamd Steve Nolan legt in de video hieronder uit hoe je een Audi e-tron open maakt wanneer de batterij leeg is. Wel willen we Nolan het advies geven om bij een volgende video de tekst uit zijn blote hoofdje te leren. Je hoeft niet heel goed op Nolan te letten om erachter te komen wat we bedoelen.

Zo gaat de e-tron open bij een lege batterij

Het geheim om je Audi e-tron open te maken wanneer zijn batterij leeg is, zit hem in de sleutel. Aan de zijde zonder de knoppen voor de centrale vergrendeling vind je een knopje aan de bovenkant. Druk op deze knop en trek aan het zwarte gedeelte van de sleutel. Als het goed is, komt de huis nu los van de rest van de sleutel. Geen zorgen, je hebt de sleutel niet gemold.

Wat er over blijft van het zilveren gedeelte, is de geheime sleutel. Kijk vervolgens eens goed naar de deurhendel van je e-tron. Aan de onderkant vind je een klein, vierkant gat in het kapje rechts van de hendel. In dit gaatje duw je de sleutel met de geribbelde kant naar je toe. Wederom, geen paniek, het kapje dat nu los komt, hoort dat te doen. Nu vind je het geheim van het kapje: een extra sleutelgat.

Hier prop je hetzelfde sleuteltje in en draai je naar je toe. Stop de sleutel in dit gat en draai hem naar je toe. Zeg vervolgens ‘simsalabim, e-tron open nu’ en trek aan de hendel. Nu zou je de deur bij de bestuurder kunnen optrekken. Toch handig van Audi. Waren ze maar zo slim geweest bij het plaatsen van het gereedschap om de frunk te openen…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)