Vraag een plastisch chirurg om meteen ook even nieuwe longen te monteren, en je kunt scheve gezichten verwachten. Wat vreemd is bij een plastisch chirurg. Dat de Audi Q7-facelift met een volledig nieuw interieur komt, is dan ook een welkome verrassing. De buitenkant ging uiteraard ook onder het mes.

Het vernieuwde interieur van de Audi Q7-facelift ken je uit de Audi A8, de Q8 – eigenlijk uit elk model dat een cijfer hoger dan een 5 in z’n typenaam heeft. De Audi Q7 kon dus onmogelijk achterblijven. Het nieuwe interieur herken je aan de strakke horizontale lijnen over het dashboard en het extra scherm onder de navigatie waarmee je bijvoorbeeld de temperatuur bedient.

Vanbuiten plakt Audi het nieuwe familiegezicht op de Q7, met de flinke grille met zes spijlen. Verder voegt het vernieuwde ontwerp, in ieder geval zoals hij hier op de foto’s erbij staat, een hoop drukte toe. De gelaagde bumper heeft nu zwarte en zilveren accenten, want de auto nog wat bonkiger maakt.

Alle motoren van de Audi Q7-facelift hangen aan een achttraps automaat. Je kunt bij de introductie kiezen uit twee dieselmotoren; iets later komen daar een benzinemotor en een plug-in hybride bij. Alle Q7’s zonder stekker krijgen milde hybridetechniek mee. De Audi Q7-facelift staat halverwege september bij de Nederlandse dealers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)