Op dit moment lijken facelifts bij grote SUV’s schering en inslag, want na de Mercedes GL, heeft ook Audi de Q7 even opnieuw door de ontwerpafdeling gehaald. Maar of de retouches verkoopbevorderend zullen werken in deze tijd, dat valt te betwijfelen.
 
Dat Audi trots is op haar singleframe grille, blijkt wel uit het feit dat het ding nu nog groter is geworden. Een tuinhek is er niets bij. De onderkant van de bumper is helemaal nieuw met een fraai gevormde onderbeplating.
 
Verder is het allemaal LED’s wat de klok slaat. Dagrijverlichting, koplampen, richtingaanwijzers allemaal zijn ze opgebouwd uit die kleine lampjes. En natuurlijk geldt hetzelfde voor de achterlichten. Die zitten overigens op een aluminium klep waarmee het gewicht wordt teruggebracht.
 
Ook Audi moet natuurlijk binnenkort voldoen aan de Euro5 emissienorm. De 3-liter V6 TDI krijgt de toevoeging Clean Diesel en voldoet zelfs al aan de Euro6 norm. Met 240 pk en 550 Nm is ie op alles voorbereid. De 4,2-liter V8 TDI levert met 340 pk iets meer vermogen en is tegelijk zuiniger geworden, de algemene trend in autoland.
 
O ja, die belachelijke 6 liter V12 TDI blijkt natuurlijk beschikbaar en benzinerijders worden verwend door de 3,6-liter V6 (280 pk) en 4,2 liter V8 (350 pk).

Reacties