We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar er zijn mensen op deze wereld die de Audi Q7 niet groot genoeg vinden. Bij de Duitse tuner JE Design werken een paar van die mensen, en daarom brengen zij de toepasselijk genaamde Q7 Widebody op de markt.

Standaard is de Q7 net geen twee meter breed. Maar dat is al meer dan genoeg om rijden in een parkeergarage tot een enigszins nerveuze aangelegenheid te maken. Maar met de bodykit van JE Design wordt parkeren helemaal een onmogelijke opgave, want door de verbrede wielkasten komt er in de breedte zomaar een kleine tien centimeter bij.

Dat de Q7 van JE Design werkelijk een grote auto is, wordt duidelijk als je even kijkt naar de wielen. Deze Q7 is toch echt voorzien van 22-inch velgen, maar ze vallen in het niet bij de enorme carrosserie. Ook aan de 4,2 liter V8 werd wat gesleuteld, met als gevolg dat de 350 pk van de standaard motor is opgeschroefd tot 500 pk. Daarmee is de topsnelheid aangezwollen tot een werkelijk angstaanjagende 270 km/u. En natuurlijk is dat allemaal heel gunstig voor je ecologische voetafdruk.

Reacties