Ondanks strengere Europese normen waar zelfs vandaag in Brussel zwaar over gebakkeleid gaat worden, voelt Audi geen enkele remming om de V12 diesel in het vooronder van de ook al niet krap bemeten Q7 te sleutelen. Als concept stond de auto vorig jaar al in Detroit, maar in Genève krijgt de productieversie een kick-off.
 
Het is een kwestie van grote getallen. De V12 heeft een inhoud van 6 liter, levert 500 pk en een koppel van 1000 Nm. En dan zijn er hele volksstammen die de V8 TDI al zwaar overbodig vinden! Deze Q7 V12 TDI wordt volledig gebouwd bij quattro GmbH en die weten toch waar ze over praten bij snelle vierwielaandrijvers.
 
En snel is de top-of-the-line tractor beslist: een acceleratie van 0 tot 100 in 5,5 seconden en, daar komt ie weer, de politiek correct begrensde top van 250 km/u. Beste Audi-mensen, een Q7 V12 TDI is alles behalve politiek correct, waarom dan toch vasthouden aan deze zelf opgelegde begrenzing? En mocht iemand erin geïnteresseerd zijn, de auto verbruikt gemiddeld 11,9 liter per 100 km en dat noemt Audi zelf ronduit indrukwekkend. Inderdaad, het is indrukwekkend veel…

Reacties