Krijg jij vlinders in je buik van luidruchtige V10-motoren? Nou, dan hebben we minder leuk nieuws voor je. Audi is namelijk van plan om de enige supercar in hun wagenpark, de Audi R8, in 2022 uitsluitend te voorzien van een volledig elektrische motor.

Of is het maar een gerucht?

Althans, dat zeggen de geruchten op het internet. ‘Benzinevarianten worden afgeschaft’, schijnt een hoge pief bij Audi te hebben gezegd tegen het Britse Autocar. Beter voor het milieu, dat geven we toe, maar toch een vooruitzicht waar we een beetje verdrietig van worden.

Het is alweer twaalf jaar geleden dat de Audi R8 werd geïntroduceerd op de Autosalon van Parijs. Sindsdien heeft de Duitse gigant het model geleverd met een V8 en later ook met een V10; dat laatste aantal cilinders is nog steeds in de huidige generatie te vinden. Maar over een aantal jaar dus misschien niet meer.

Aan de andere kant…

Gelukkig zit er ook nog een opwindende kant aan het verhaal. Want de geruchten vertellen tevens dat de Audi R8 maar liefst 1.000 pk moet gaan krijgen. Dat is misschien wel genoeg om het tegen de Tesla Roadster op te nemen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)