Wanneer een gemiddelde autofabrikant het interieurlampje boven de derde zitrij een update geeft, stromen de persberichten vol superlatieven al maanden van te voren binnen. Met Steve Jobs-achtige kreten wordt gesproken over de meest innovatieve luminisering ooit. In de praktijk kun je de vleespet van je passagiers nét even iets beter begluren.

Bij Tesla moeten ze daar niets van hebben. De nieuwe Tesla Roadster was plotsklaps daar op het podium naast de Tesla Semi. En grootste informatiebron over specificaties en prijzen was het Twitter-account van Elon Musk.

Het nadeel daarvan is dat de informatie soms wat schaars is. Maar gelukkig heeft Tesla nu de prijzen specificaties van de Tesla Roadster voor Nederland online gezet. Ze zijn minimaal gewijzigd ten opzichte van wat eerste gedacht werd.

Specificaties Tesla Roadster

Er was wat verwarring over de meest indrukwekkende eigenschap van de Roadster: de acceleratie. In een tweet zei Elon dat de sprinttijd van 0 naar 100 km/u 1,9 seconden was. Hij werd zelf gecomplimenteerd dat hij eindelijk metrische cijfers communiceerde. In werkelijkheid was dit de 0-96-tijd (60 mijlen). De officiële 0-100-sprinttijd is 2,1 seconden. De kwartmijl (400 meter) is geklaard in 8,8 seconden.

De topsnelheid blijft ‘sneller dan 400 km/u‘. De bizarre specificatie van 10.000 Nm blijkt ook geen omrekenfout te zijn. Ter vergelijking: de Dodge Challenger Demon heeft 1.040 Nm koppel. Gewoon eventjes tien keer meer koppel dan de krachtigste productie-V8. De actieradius is volgens Tesla 1.000 kilometer.

Prijs Tesla Roadster

Via de website van Tesla kun je nu je bestelling plaatsen. De Nederlandse prijs voor de Tesla Roadster is 215.000 euro voor de Founders-uitvoering. Het geld moet binnen 10 dagen overgemaakt zijn. Omgerekend is dat slechts 15.000 euro meer dan de Amerikanen betalen. Voor een regulier model kun je alvast 43.000 euro aanbetalen. De definitieve prijs daarvan is nog niet bekend. De Amerikaanse prijs voor de basisuitvoering is omgerekend 160.000 euro. Porsche 911 GTS-prijzen, dus.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)