Het klinkt als het script van de volgende Need for Speed of iets dergelijks, maar dit blijkt zich echt af te spelen in Spanje. Daar kruipen bestuurders achter het stuur van gehuurde Audi RS 6’jes om halsbrekende toeren uit te halen. Voor grove bedragen wordt er vervolgens gewed op de afloop van deze streken.

Vorige week crashte een Audi RS 6 op een vangrail in het Spaanse Sevilla na een achtervolging met de politie. Achter het stuur zat een 21-jarige Engelse bestuurder. Je zou nu al snel denken dat het gaat om een gestolen auto, maar de Audi was gewoon gehuurd in Spanje.

Maar er is meer aan de hand dan een geisoleerd incident. ‘Volgens de eerste gegevens van dit onderzoek zou de Britse coureur deel uitmaken van een groep jonge mensen die zich inzetten om de scènes van een bekend autorace-videogame in het echte leven na te bootsen’, zo meldt het Spaanse nieuwsoutlet Diario De Sevilla.

Het is een sport

Blijkbaar huren deze gasten Audi RS 6’jes in Marbella om vervolgens dingen te doen als vluchten voor de politie of om met hoge snelheid tegen het verkeer in te zetten. Er zouden grove bedragen gewed worden op de uitloop van de manoeuvres.

Een paar dagen eerder vluchtte er een andere huur-Audi RS 6 voor de politie in de buurt van Marbella – die ramde zelfs een patrouilleauto. Er lijkt sprake te zijn van een patroon. Het is nog niet bekend welke acties de Spaanse politie wil gaan uitvoeren tegen de groep.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)