Na de warme ontvangst van de BMW M3 Touring, is BMW druk bezig met een Touring-versie van de aankomende M5. Hoewel BMW hiermee in het vaarwater van Audi komt, lijkt het er niet op dat Ingolstadt gaat vergelden met een nieuwe sedanversie van de Audi RS 6 of de RS 4. Al kun je beargumenteren dat de RS 7 dat gat vult. Ergens best jammer, want een Audi RS 6 sedan ziet er geweldig uit.

Je kijkt naar de eerste Audi RS 6 Limousine van de C8-generatie ter wereld. Hij is gebouwd door AdoXPerformance en gefotografeerd door Auditography. Een Audi RS 6 Avant in stukken zagen om er een sedan van te maken, dat is haast onbegonnen werk. De basis voor deze RS 6 Limousine is daarom een doorsnee Audi A6.

De Audi RS 6 sedan begon als A6

Je maakt van een A6 geen RS 6 door alleen de V8 over te lepelen. De brede wielkasten van de performancestation moeten vakkundig getransplanteerd worden op de sedankoets. Net als de bumpers en de verlichting. Geen eenvoudig klusje. Bovendien is het volledige interieur ook overgezet en verder opgeleukt met koolstofvezel onderdelen. Om het af te maken, zitten er BBS-velgen onder de RS 6 sedan.

Omdat er een flink stuk kofferruimte mist, is de sedan ruim 200 lichter dan de Audi RS 6 Avant. Hij is dus al sneller dan de Avant, maar voor wat extra pit is de V8 gekieteld naar bijna 860 pk en 1.123 Nm. De 0-100-tijd is 2,4 seconden en de top is 360 km/u. We durven het haast niet te zeggen, maar wij hadden ‘m in Nogaro Blue gespoten. Maar in de kleur ‘Cristal Blue’ mogen ze hem hier ook wel op de oprit zetten.

Advertentie

Reacties

  • Richard, James and Jeremy heeft op 12 juli 2023 geschreven:

    Beest van een kar. Toch nog ff doorsparen. Heb al 1 wieldopje binnen, lol.

    Reageer
  • René Geboers heeft op 19 juni 2023 geschreven:

    Wat een mooie auto. Ik denk de mooiste van dit moment. Als ik de loterij wint. Bestel ik deze.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie