‘Ja, natuurlijk moet kleine Pietertje een beugel. Nee, dat de nationale koorddans-vereniging pas belde of ze over de spleet in z’n voortanden een recordpoging mochten vestigen, is inderdaad niet grappig. Maar, luister nou. Ja, Madeliefje wil inderdaad heel graag studeren straks. En dat kost geld, maar McDonald’s heeft ook prima opleidingen. Friturist, dat klinkt toch best cool? En als tegenargument: Mocha Latte en 605 pk’.

Het is zomaar een telefoongesprek dat deze Audi RS 6 Performance in de kleur Mocha Latte teweegbrengt. Audi Centrum Tilburg heeft er eentje staan (de eerste foto is trouwens een Duits exemplaar, maar de foto was iets mooier). Gewoon, in Nederland. Audi Exclusive smeerde de kleur op een Audi RS 6 Performance in 2016, maar er is sindsdien niet mee gereden: er staat 10 kilometer op de teller. Nieuw maar niet nieuw, dus.

De tofste koopbare RS 6 van dit moment moet 179.890 euro kosten. Nieuw bestellen bij Audi kan inmiddels niet meer, dus je zult het ermee moeten doen. De Audi RS 6 Performance knalt met 605 pk in 3,7 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is 305 km/u. Te weinig? Voor maar 800 euro doet Litchfield er nog een schep bovenop.

Oh, en neem er direct een Akrapovic-pijp bij. Hoe veel koolstofvezel en RS 6-logo’s Audi ook in het interieur plant, het blijft een omgeving waarin vooral de luxe domineert. De prachtige stoelen met honingraatmotiefjes in het leer zitten zalig en bereiden je meer voor op een lekker lange reis dan op een nóg snellere ronde op de Nürburgring.

Nee, dat is helemaal niet erg, integendeel. Het zwarte leer is misschien wat saai (cappuccino had ‘m ook goed gestaan), maar je wordt het tenminste niet zat. Kom je even langs TopGear HQ als je ‘m gekocht hebt?

Advertentie

Reacties

  • Bart de Haan heeft op 19 januari 2018 geschreven:

    Ik heb m aangeschaft in Nardo Grey. Vindt ik toch veel mooier.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie