De allereerste Audi A5 moet in Nederland nog worden afgeleverd, maar nu al is bekend dat Audi druk bezig is met het ontwikkelen van een snelle versie van de coupé. Dat wordt de RS5, die waarschijnlijk begin volgend jaar op de markt verschijnt.

Voor die RS5 vertrouwt Audi wederom volledig op de kunsten van de eigen Quattro-afdeling. Daar werd eerder ook al de RS4 geboren, met zijn 420 pk sterke 4,2 liter V8. De RS5 krijgt de beschikking over dezelfde motor, maar die is wel een tandje sterker. Door toevoeging van twee kleine, maar vlot reagerende turbo’s stijgt het vermogen tot 450 pk. En moeten we nog zeggen da al die kracht op alle vier de wielen wordt overgebracht?

Het mag duidelijk zijn dat auto’s als de BMW M3 en de Mercedes C63 er met de komst van de Audi RS5 een serieuze concurrent bij krijgen. Als je niet kunt wachten op de komst van de RS5, dan kun je ook kiezen voor de Audi S5. Die is wel al leverbaar, en kost met zijn V8 FSI en 354 pk maar 76.000 euro. Wat de RS5 gaat kosten is natuurlijk nog gissen, maar het prijskaartje zal allicht hoger zijn dan de ruim 107.000 euro kostende RS4.

Reacties