Wie in de markt is voor auto’s als de BMW M5 of de door AMG behandelde Mercedes E63, die weet precies wat hij koopt, en vooral ook waarom. Inderdaad, het draait allemaal om pk’s. Dat moet Audi zich ook hebben gerealiseerd, en het verklaart wellicht het gerucht dat de nieuwe Audi RS een 5,2 liter V10 met 579 pk onder de motorkap zou krijgen.

Als die roddel inderdaad op waarheid berust, dan hebben niet alleen de M5 en de E63 AMG ruimschoots het nakijken. Ook Audi’s eigen R8 en de Gallardo van stalgenoot Lamborghini zouden enigszins in de verdrukking komen. We horen het je denken: zoveel vermogen voor een zakelijk verantwoorde sedan? Het lijkt ons ook wat overdreven. Maar aan de andere kant: waarom niet?

Om aan die 579 pk te komen, zou Audi de 5,2 liter V10 van de huidige S6 willen nemen, om daar vervolgens niet één, maar twee turbo’s op te schroeven. En dan vangen we ook nog geluiden op dat Audi een ‘Plus’ versie onder de hoge hoed zou hebben, met ongeveer 630 pk. Natuurlijk allemaal gecombineerd met quattro vierwielaandrijving, en waarschijnlijk ook een zestraps DSG transmissie.

Voordat je als eigenaar van een M5 ’s nachts badend in het zweet wakker word, kunnen we je nog even geruststellen door te melden dat het voorlopig niet meer dan geruchten zijn. Officieel zwijgt Audi in alle talen over de plannen voor de RS6. De Duitsers willen zelfs niet bevestigen dat er überhaupt een RS6 komt. Maar als die komt, dan lijkt het logisch dat deze dezelfde motor krijgt als de S6, net zoals het logisch is dat de RS6 meer pk’s moet hebben. Helaas moet je het voorlopig doen met foto’s van die armzalige S6.

Reacties