In Boedapest staat deze Audi S2 met W12-motor. Ja, iemand is zo gek (en kundig) geweest om de kleine Audi te voorzien van de op één na grootste motor die het Volkswagen-concern ooit in een productieauto lepelde. De gevolgen zijn voorspelbaar, maar daarom niet minder vermakelijk.

De 6,0-liter W12 heeft 450 pk en 580 Nm en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De aandrijving gaat uiteraard naar alle vier de wielen, maar als we onderstaand filmpje zo bekijken, lijken de achterwielen misschien licht in het voordeel te zijn. Ook omdat het een circuitauto is, zijn de remmen niet vergeten en werd de ophanging versterkt, evenals de carrosserie.

In beide flanken van de S2 zitten koelgaten in de vorm van het Audi-logo. Waarschijnlijk omdat het binnenin best een beetje warm zal worden. Het interieur werd overigens volledig gestript en voorzien van een rolkooi, racekuipjes en veelpuntsgordels. Het geheel weegt 1.300 kilo. Hoe makkelijk je de S2 in het rond kunt smijten, demonstreert de eigenaar in onderstaande video.

Hebben? Dat kan: de Audi S2 met W12-motor staat hier te koop voor een alleszins bescheiden bedrag van 11.451 euro.

Video: Audi S2 met W12-motor

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear