Audi heeft een onbeduidende autoshow in Oostenrijk aangegrepen om een compleet nieuwe conceptcar uit de hoge hoed te toveren. En wat voor een: zie hier de Audi TT Clubsport quattro.
 
Dit studiemodel is bedoeld als een extra ruige versie van de Audi TT Roadster, en volgens Audi hebben de designers zich laten inspireren door de fameuze Porsche 356 Speedster. Ten opzichte van de TT Roadster zijn de raamstijlen en de voorruit verdwenen, een achteruitkijkspiegel heb je ook niet en richtingaanwijzers vind je alleen in de buitenspiegels. Een miniem voorruitje moet ervoor zorgen dat je nog een beetje uit de wind zit, maar reken op aardig wat vliegen tussen je tanden. Als die tenminste niet verdwijnen in de gigantische grille, die veel groter is als bij de gewone TT Roadster.
 
Onder de motorkap van deze TT Clubsport ligt een tweeliter TFSI viercilindermotor met een vermogen van 300 pk. Voor overbrenging van dat vermogen doet Audi een beroep op de eigen DSG-transmissie. Wat we verder nog bij dit studiemodel tegenkomen zijn grotere 20 inch velgen, waarachter keramische remschijven schuilgaan. Over productieplannen heeft Audi met geen woord gerept, waarschijnlijk zien we hier alleen een vingerwijzing voor de Audi TT-S en de TT-RS die ons nog te wachten staan. Maar er zullen vast wat Duitse tuners wakker zijn geworden…

Reacties