Een auto de ‘Final Edition’ noemen, roept het vermoeden op dat het snel klaar is met het model. Stom als we zijn, gingen we ervan uit dat de Audi TT Final Edition, de laatste zou zijn. Natuurlijk niet, want Audi heeft een reden bedacht om nog een speciale TT uit te brengen. In Spanje worden 25 Audi TT’s verkocht ter ere van het 25-jarig bestaan van de coupé.

Drie generaties heeft de TT overleefd. Na zijn presentatie tijdens de autobeurs van Frankfurt in 1995 kwam het eerste productiemodel in 1998. Na een Roadster- en Quattro Sport-uitvoering kwam in 2006 een vernieuwde generatie die de eerste TTS en TT RS voortbracht. In 2014 presenteerde Audi de derde en laatste generatie van de TT. Als we eerlijk zijn, vinden we de eerste generatie nog steeds de leukste.

Geen RS voor de laatste Audi TT

Helaas kiest de Spaanse tak van Audi niet voor een van de sportievere versies van de TT. In wezen is de gelimiteerde TT de sterkste, normale versie. Hierbij krijg je 2,0-liter viercilinder lijnmotor die 245 pk en 370 Nm produceert. Het vermogen gaat naar alle wielen, 0 naar 100 km/u gaat in 5,1 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

De laatste Audi TT staat op 20-inch velgen met een Y-patroon dat bestaat uit tien spaken. De 25 kopers kunnen kiezen uit drie kleuren voor de lak: Nogaro-blauw, Gletsjer-wit en Tango-rood. Vanbinnen zijn er genoeg onderdeeltjes die je eraan herinneren dat het een speciale uitvoering betreft. De laatste Audi TT kost 72.800. Voor dit bedrag krijg je ook een speciaal Audi-horloge en een koolstofvezel hoesje voor je sleutel. Zou dit dan wel het definitieve einde van de TT zijn?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)