Autofabrikanten vechten elkaar de tent uit op het gebied van duurzaamheid. Wie is er het duurzaamst en wie heeft er beste oplossing voor de klimaatproblemen? Audi gooit hierbij nu een fijnstoffilter in de strijd voor elektrische auto’s. Het laatste beetje fijnstof dat vrijkomt bij het laden en rijden, moet dit filter gaan opvangen.

Samen met het bedrijf Mann+Hummel bouwde Audi het speciale filter. Volgens het merk wordt 85 procent van de fijnstof die vrijkomt veroorzaakt door slijtage aan de remmen, banden of wegen. Het filter van Audi kan stofdeeltjes van 10 micrometer opvangen die met het blote oog niet te zien zijn.

Het Audi-fijnstoffilter vangt stof uit de omgeving op

Audi monteert het fijnstoffilter achter de grille van de auto. Tijdens het rijden zorgt de rijwind ervoor dat deeltjes terecht komen in het filter. Tijdens het opladen wordt de nabije lucht dankzij een ventilator actief door het filter getrokken.

Audi’s projectmanager Fabian Groh verwacht dat we binnenkort allemaal rondrijden met zo’n fijnstofopvanger. ‘We doen vandaag al veel op eigen initiatief. We verwachten dat het in de toekomst ook wettelijk verplicht zal worden.’ En nee, Audi-bestuurders, je hoeft niet per se dicht achter iemand te gaan rijden om zijn stof te filteren.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie