Afgelopen jaar steeg het aantal e-bikes in Nederland naar 4,9 miljoen stuks. Bijna een derde van de Nederlanders heeft dus een elektrische fiets. Of zijn er een paar Nederlanders met heel veel e-bikes? Blijkbaar verdrijven deze stekkertweewielers de auto’s uit de schuur. Verschillende Nederlandse fietshandelaren bieden aan om je auto in te ruilen tegen een elektrische fiets.

RTL Nieuws deed onderzoek naar fietshandelaren waar je je auto kunt inruilen op een e-bike. In België schijnt deze ruilmogelijkheid al langer te bestaan, maar de trend waait nu over naar Nederland. Volgens een fietsverkoper kwamen klanten aanzetten met zowel oude als nieuwe auto’s die soms 500 euro en soms een paar duizend euro waard zijn. Zulke bedragen heb je ook wel nodig om een e-bike te kunnen financieren.

‘Een bakfiets gaat al snel over de 6.000 euro’, vertelt een andere fietsverkoper die zo’n honderd klanten over de vloer heeft gehad die hun auto inruilen tegen een e-bike. Voor 6.000 euro kun je best prima shoppen naar een tweedehands auto. Toch schijnen deze mensen liever geen dak boven hun hoofd te hebben en zelf deels de motor te willen zijn.

Waarom willen mensen hun auto inruilen voor een e-bike?

De handelaren geven verschillende redenen waarom mensen overgaan van een (tweede) auto naar een e-bike. Volgens de één komen auto’s steeds vaker stil te staan nadat er een elektrische fiets in het gezinnetje is binnengedrongen. Volgens een andere reden kiezen Nederlanders voor de e-bike omdat hij beter is voor het milieu. Daarnaast kunnen we ons voorstellen dat het kostenplaatje van een elektrische fiets voordeliger is dan die van een benzineauto.

Elektrische fiets bij SUV

‘Kijk, hierom ga jij straks naar de sloop’ | Foto: © Himiway Bikes

Er reageert trouwens ook een fietsverkoper waarbij de actie nog niet tot een succes heeft geleid. ‘Over een succesvolle campagne kunnen we niet spreken’, zegt een woordvoerder. Volgens de woordvoerder komen er vaak mensen met een oud barrel. Waarschijnlijk schrikken deze klanten dan hoeveel ze nog moeten bijleggen voor een Urban Arrow.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie