Mensen die nu nog met een stoffige auto rijden zijn niet lui – ze zijn efficiënt. Twee weken geleden viel er Saharazand uit de lucht waardoor alles buiten bedekt was met een laagje stof. Veel mensen sloten in het weekend braaf aan in de rij voor de carwash, maar die mogen weer een uurtje inruimen voor aankomend weekend. Er komt weer een laagje woestijncamouflage uit de lucht vallen.

Volgens Weerplaza komt de wolk hier dinsdag of woensdag aan. Dat is afhankelijk van hoe erg het in Spanje valt, want daar hangt de stofwolk nu. Volgens de nieuwswebsite zal de hoeveelheid zand dit keer een stuk minder zijn en misschien niet eens merkbaar. Het zuiden van Nederland zal meer last hebben van Saharazand op de auto’s en tuinmeubelen dan het noorden van het land.

Ook zou het uitmaken hoe hard het regent. Regent het niet, dan komt er geen stof omlaag. Regent het juist weer heel hard, dan spoelt het Saharazand juist gelijk weer weg. Duim dus voor heel veel of heel weinig regen. Hoe dan ook is het een goed idee om je tripje naar de carwash uit te stellen tot donderdag – voor de zekerheid.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)