Er gaat een vermeende flitsfoto rond van een auto die geflitst is met 104 km/u terwijl hij op z’n kant lag. De auto lijkt niet te bewegen op de foto, getuige een schrijnend gebrek aan vonken. Maar er kan natuurlijk een andere auto zijn geweest die de flitser liet afgaan terwijl het busje aan het schildpadden was. Het zou wel de ultieme trap na zijn.

Maar nee, het gaat hier om het werk van een Photoshop-snoodaard. Het busje raakte vanochtend iets voor 8 uur op z’n kant op de A2 bij knooppunt Holendrecht. De rijbaan werd afgesloten en Rijkswaterstaat Verkeersinformatie plaatste de foto op hun Twitter. Iemand pakte de foto en plakte daar de gegevens van een flitsfoto onder.

De hoek is ook verkeerd voor een flitsfoto, meestal staan de palen meer omhoog en in de rijrichting gepositioneerd. Heel zelden nemen flitspalen wel een kleurenfoto, maar dan zijn ze grauwer dan dit. Ook hebben boetefoto’s geen Rijksoverheid-logo bovenin. En het bijschrift ‘rijrichting: zijwaarts’ zou je ook niet lang moeten laten twijfelen over de echtheid van de foto. Een geslaagde poets, dat wel.

De tweet van RWS

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear