Een boete voor gladde voorbanden zal de eigenaar van deze Ford Focus in ieder geval niet krijgen. En qua andere boetes heeft de eigenaar ook veel geluk, zo lijkt het. Deze auto werd zonder voorbanden op zaterdagnacht gespot op de A10 door omstanders. Na de melding volgde de politie de sporen op het asfalt en kwamen uit in Amsterdam, waar deze Focus netjes geparkeerd stond.

De bestuurder wist de Ford Focus zonder voorbanden op wonderbaarlijke wijze veilig naar de eindbestemming te rijden. Als je nagaat dat het er alle schijn van heeft dat de bestuurder dronken was, is het best indrukwekkend. En ongelofelijk dom. Twee voorbanden gaan niet zomaar stuk, dus blijkbaar maakte hij met vier banden meer brokken dan met twee.

Geen boete voor de bestuurder

De politie belde bij de eigenaar van de auto aan. De agenten melden: ‘Nadat we contact hadden gemaakt met de eigenaar bleek dat hij behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Helaas was er inmiddels zoveel tijd verstreken én was er geen signalement van de bestuurder bekend dat we juridisch gezien niet konden bewijzen dat hij ook de daadwerkelijke bestuurder was geweest.’

De politie kan dus niet bewijzen dat de eigenaar ook de bestuurder was van het voertuig. Er was geen profiel opgesteld voor de bestuurder van de auto zonder banden. ‘Na contact met Rijkswaterstaat en de gemeente bleek ook het wegdek, in tegenstelling tot de auto, niet of nauwelijks beschadigd te zijn waardoor zij ook geen aangifte wilden doen’, gaat de politie verder.

De bestuurder komt dus net iets te goed weg na de dwaze rit. Blijkbaar hield hij goede focus. Dat er niet (nog een) crash heeft plaatsgevonden, is ongetwijfeld meer geluk dan wijsheid. Zowel sturen als remmen is bijna onmogelijk op wat is overgebleven van de velgen. Laat staan als je een bakkie op hebt.

De politie doet een oproep

De politie wil in het vervolg graag dit soort figuren toch een boete (of meer) geven, dus of je ze eventjes wilt helpen de volgende keer: ‘Indien u melding maakt van dergelijke zaken is het voor ons als politie fijn als u, veilig, achter een voertuig kunt blijven rijden zodat we de betrokken bestuurder op heterdaad kunnen betrappen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear