Je verwacht het niet, maar mensen die het geld hebben om een of meerdere gave auto’s te kopen, willen vaak ook op een gave plek wonen. Bijvoorbeeld in Los Angeles, waar de zon (bijna) altijd schijnt en je tussen de socialites dag en nacht door kunt feesten. Maar LA is een van de drukst bevolkte gebieden van de Verenigde Staten en parkeerruimte voor je exoten is er schaars. Tjonge, hoe dit ultieme eerste-wereldprobleem op te lossen? Simpel: even aankloppen bij Autobahn Alliance, een ultraluxe locatie voor auto-opslag, net buiten de stad.

Schrijf je je in bij Autobahn Alliance, dan nemen ze je alle autozorgen uit handen. Je auto krijgt een plekje in hun garage van 1.850 vierkante meter, uitgerust met de nieuwste alarmsystemen en brandbeveiliging. Als je wilt, kunnen ze ‘m voor je poetsen, onderhouden en voor je deur in LA afleveren als je zin hebt om te gaan rijden.

Even buurten bij je auto

Ga je zelf bij de auto-opslag langs, dan word je verwelkomd in een lounge-gedeelte met films en games. Mocht je de auto’s even zat zijn, neem dan een kijkje bij de kunstcollectie of geniet je van de panoramische uitzichten over de heuvels van Moorpark. Binnenkort opent Autobahn Alliance een koffiebar en een kantoorruimte waar leden kunnen werken. ‘Ons doel is om onze leden een intieme en exclusieve ervaring te geven’, zeggen oprichters Kevin Barrett, Mayowa Arogundade en Jacob Roy. Vanaf 400 dollar per maand mag je je trots bij Autobahn Alliance parkeren.

Bestaan er in Europa geen dergelijke oplossingen voor auto-opslag? Zeker wel. Zo schreven we eerder over Windrush in Londen. In Duitsland heb je Klassikstadt, waar je auto meteen in een soort museum komt te staan. In Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij ThornhedgePremium Car Storage of Passion for Cars. Of koop een huis met garage – het is hier downtown LA niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear