Het is regel 31 uit Zombieland: check altijd de achterbank. Nog beter: steel geen auto’s. Afgelopen zaterdag ontwaakte iemand van een droom en belandde in een nachtmerrie. De persoon lag een middagdutje te doen op de achterbank van een witte Audi A4 toen een dief er met de auto vandoor ging. Het gebeurde in het plaatsje Findlay in de Amerikaanse staat Ohio.

De schone slaper stuurde een sms naar de politie. Het is niet bekend of de bestuurder inmiddels in de gaten had dat er iemand op de achterbank zat of lag, maar dat lijkt ons wel. De politie kon de auto met de aanwijzingen van de onbedoelde passagier opsporen en een stopteken geven. De autodief had echter nog niet de intentie om gehoor te geven aan de politie.

Daarom voerde de politie naar eigen zeggen een ‘slow speed vehicle termination maneuver’ uit. Aan de foto hieronder te zien, heeft de politie de Audi gewoon van de weg gereden. Niemand raakte gewond en de dief kon worden ingerekend. Naast autodiefstal mag hij voor de rechter verschijnen voor ontvoering, waarschijnlijk omdat hij weigerde te stoppen.

Autodief vergeet achterbank te checken

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)