Doorgaans laten we je hier regelmatig toffe spullen zien met het advies ‘koop dan’, soms zelfs met een uitroepteken. Maar in het geval van AliExpress lichten we graag koopjes uit, die je misschien beter niet kunt kopen (al dan niet vanwege aansprakelijkheidsredenen). Zaken als een nepzonnedak of een vreemde chiptune. Dit keer stuitten we op deze automatische parkeerschijf, die je voor enkele euro’s thuisgestuurd krijgt.

Zoek je Parking Disc Timer of Parking Disc Clock op de verkoopwebsite, dan kom je van verschillende aanbieders een automatische parkeerschijf tegen. Ze kosten vaak ergens tussen de 8 en 10 dollar. Niet heel veel geld, maar het is dan ook niet veel meer dan een parkeerschijf met een klok. De luxere uitvoeringen kun je ook als ijskrabber gebruiken. De parkeerschijf draait mee met de tijd, zodat de parkeertijd niet verstrijkt. Je kunt dus onbeperkt parkeren in blauwe zones.

Boete voor automatische parkeerschijf

In 2006 berichtte diverse media al over de automatische parkeerschijf, die toen al enkele jaren in de omloop was. Het gebruik van zo’n blauwe unit met klokje is illegaal en in Sint Oedenrode kreeg iemand in 2012 een boete van 200 euro opgelegd. Er is geen vaste boete voor een automatische parkeerschijf, omdat het wordt gezien als fraude. Ook kun je een parkeerboete krijgen als je te lang in een blauwe zone staat. Zoals we al zeiden: doe maar niet. Maar het is wel geinig dat het bestaat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear