Microsoft-oprichter Bill Gates poseert niet nonchalant voor foto’s op Instagram met het bijschrift ‘too blessed to be stressed’. Nee, een van de rijkste mensen ter wereld pocht niet met zijn rijkdommen en bezittingen. Dat betekent niet dat hij ze niet heeft. Naast zijn enorme huizen en privéjets is de Bill Gates niet vies van een mooie auto of twee. Dit zijn de auto’s van Bill Gates. In 1979, nadat de eerste inkomsten van zijn computerbedrijf binnendruppelden, kocht hij bijvoorbeeld een gloednieuwe Porsche 911 Turbo. Met zijn nieuwe aankoop ging hij direct op roadtrip dwars door Amerika, met gepast tempo. Bij de derde boete moest hij de bak in en zijn zakenpartner Paul Allen mocht de borg komen betalen. En dat is niet het enige spraakmakende verhaal over de auto’s van Bill Gates. In de jaren tachtig kocht hij een Porsche 959. Deze auto was te zeldzaam om in de VS tegen een muur te bonken voor een crashtest en ook de uitstootcijfers waren niet bekend. Een Amerikaanse typegoedkeuring was dus onmogelijk.
Bill Gates maakte zich daarom hard voor een zogenoemde ‘Show and Display’-wet. Deze wet maakte het mogelijk om auto’s zonder typegoedkeuring een kenteken te geven, als ze maar zeldzaam genoeg waren (minder dan 500 stuks) en historische significantie hadden. En zo kreeg de Porsche 959 alsnog een kenteken. Het schijnt dat hij deze auto nog steeds in zijn bezit heeft.

Porsche Taycan

Dit jaar voegde Bill Gates een Porsche Taycan toe aan zijn autoverzameling. Dat liet hij vallen in een interview met Marques Brownlee. Daar waren Tesla-fans en Elon Musk niet heel blij mee, overigens.

De andere auto’s van Bill Gates

Volgens diverse bronnen rijdt Bill Gates dagelijks in een Ford Focus uit 2008 en spaart hij zijn sportauto’s voor mooie dagen. Het kan zijn dat hij inmiddels een andere ingetogen daily driver heeft. De miljardair vindt het, zoals eerder gezegd, niet nodig om te pronken met zijn dure spullen. Naast de 959 staat een andere begeerlijke Porsche, namelijk een 930 uit de jaren zeventig (niet dezelfde die hij destijds nieuw kocht). De 3,0-liter zescilinder produceert 260 pk zorgt voor een topsnelheid van 246 km/u. De 0-100-tijd is 5,2 seconden. Tegenwoordig zijn deze Porsches meer dan 100.000 euro waard.
In een populaire video is te zien hoe Bill Gates in een Tesla Model X rijdt. Veel websites doen de aanname dat deze auto van hem is, al is het aannemelijker dat hij de Model X leende voor de video. Ook ziet men de miljardair regelmatig uit een Cadillac Escalade stappen, waarin hij vervoerd wordt. Volgens Time Magazine reed Bill Gates op een bepaald punt ook in een Ferrari 348. Verder zijn er nog een hoop onbevestigde bronnen die vertellen dan Bill Gates meerdere Lamborghini’s, een Maybach 62, een Veyron en een Phantom heeft. Hoewel hij hier zonder meer de middelen voor heeft, kunnen we dit niet bevestigen. Foto: Wiki Commons (bijgesneden)
Advertentie

Reacties

  • Pretzel heeft op 12 augustus 2019 geschreven:

    Tis gewoon geen hardcore autoliefhebber

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie