Bill Gates is te gast bij het populaire YouTube-kanaal van Marques Brownlee, waarbij een gesprek over duurzaamheid al snel overgaat op het onderwerp elektrische auto’s. Gates complimenteert Tesla, maar meent dat de prijzen van EV’s nog te hoog zijn, net als de kosten voor de verzekering en de reparaties. Daarbij vindt Gates de actieradius nog iets te beperkt en het bijladen van elektrische auto’s kan wat te onhandig zijn. Laden en onderhoud is dan wel goedkoper. Tussendoor laat hij even vallen dat hij zojuist een Porsche Taycan heeft gekocht.

Met de ogenschijnlijk onschuldige uitspraak heeft Gates blijkbaar een stel Tesla-fans boos gemaakt. Op Twitter vraagt Tesletter zich af waarom Gates de Porsche verkoos boven de Tesla. Bovendien zijn ze teleurgesteld in Gates omdat hij praat over de beperkte actieradius en ze denken dat veel mensen nu geen EV gaan kopen omdat Bill Gates een ‘heel slimme gast’ is. Elon Musk las mee met de tweets van Tesletter en reageert: ‘Om eerlijk te zijn waren mijn gesprekken met Gates onderweldigend’.

Musk geeft wel toe dat het indrukwekkend is dat Bill Gates over een stoel kan springen. Gates spreekt niet uit waarom hij een Porsche Taycan boven een Tesla Model S verkoos, maar dat de oprichter van Microsoft een enorm Porsche-fan is, zal ongetwijfeld een grote rol gespeeld hebben. In 1979, nadat de eerste inkomsten van zijn computerbedrijf binnendruppelden, kocht hij bijvoorbeeld een gloednieuwe Porsche 911 Turbo. Later kocht hij een Porsche 959.

Onderweldigende tweet

Gates springt over een stoel

De YouTube-video

Foto: OnInnovation

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)