Als er een Nederlandse uitgave van Need for Speed zou bestaan, dan zouden dit de auto’s zijn waar je aan het begin uit mag kiezen. We gingen op zoek naar een lijst leuke tweedehandsauto’s tot 6.000 euro die leuk of bijzonder zijn. Het blijkt dat er nog best een geinig aanbod is in deze bescheiden prijsklasse. Bovendien zijn het ook nog eens niet ‘s werelds onverstandigste auto’s.

De meest voor de hand liggende deelnemers voor deze lijst laten we achterwegen. We hoeven je niet te vertellen dat de MX-5 een toffe auto is en dat een oude 3-serie prima rijdt. Scrol hieronder door de starterauto’s van Behoefte aan Snelheid Ondergrond. Dit is slechts een greep, er zijn er natuurlijk nog veel meer. Heb je aanvullingen? Gooi ze in de reacties onder aan de pagina of op Facebook.

Mini Cooper (2002-2006)

Hou wat ruimte in het budget voor verstralers op de voorbumper en zoek het liefst eentje uit met witte of zwarte strepen. Dan heb je namelijk precies de Mini uit (de remake van) The Italian Job. Wist je trouwens dat de auto’s in de film volledig elektrisch waren? De normale Mini Cooper heeft gewoon een 1,6-liter viercilinder met 115 pk. Voor nog geen 6.000 euro kun je ook nog wel een Cooper S vinden, trouwens.

Audi Cabriolet (1991-2000)

Audi Cabriolet uit 1992 schuin voor van boven

We hadden hier wéér de Audi TT kunnen noemen van de eerste generatie, maar die ken je inmiddels wel als een leuk koopje. Waar niet iedereen aan denkt, is de Audi Cabriolet. Deze is te krijgen met vijfcilinders, V6-motoren en zelfs een ouderwetse TDI. En je hebt dat uitlaatje dat zo lekker gek in het midden van het midden hangt onder de achterbumper.

BMW 1-serie (2004-2013)

Je wilt de 1M Coupé, maar die ga je niet vinden voor 6.000 euro. De snellere versies houden ook prima hun waarde door het 1M-effect, maar onder aan het spectrum moet je leuk kunnen slagen. En vergeet niet: zelfs de goedkoopste heeft achterwielaandrijving. Voor 6.000 euro moet je een leuk exemplaar kunnen vinden.

Chevrolet HHR (2005-2011)

Chevrolet HHR LT schuin voor

Een soort Chrysler PT Cruiser, maar dan van Chevrolet – en je kunt ‘m aanschouwen zonder braakneigingen. Al hebben we er alle respect voor als je deze net zo walgelijk vindt. Wij vinden ‘m wel cool en daar durven we best voor uit te komen. De snellere HHR SS ga je niet vinden voor minder dan 6.000 euro, maar een gewone in een kek kleurtje, dat moet wel lukken.

Lexus IS (2001-2005)

Lexus IS uit 2004 schuin voor

De enige echte grondlegger van de befaamde ‘Lexus-achterlichten’. En tevens de auto met een van de mooiste tellers die je op een auto gaat vinden. Het liefst wil je de 300 met een zes-in-lijn. En misschien zelfs de SportCross, de stationwagenversie. Hou wat ruimte in het budget om er een handbak in te laten leggen voor extra plezier.

Ford Fiesta ST (2005-2008)

Ford Fiesta ST uit 2006 rijdend op een weg schuin voor

Met wat geluk en veel zoekwerk vind je misschien een Fiesta ST van een generatie nieuwer. Maar voor minder moet je goed kunnen slagen voor een Fiesta ST van rond 2005. Dan heb je nog het ouderwetse recept: een grote motor in een klein karretje. De 2.0 produceert 150 pk en 190 Nm. Schakelen doe je via een handbak en het vermogen gaat gewoon naar de voorwielen.

Opel Calibra (1989-1997)

Opel Calibra voorkant

Zo hier en daar spot je nog een verdwaalde DTM-pijp, maar het gros van de Calibra’s die nu te koop staan, draagt geen foute tuning meer. Misschien zijn alle wanstaltige bakken naar de sloop gebracht, of liefhebbers hebben alle overdreven bumpers en booskijkers verwijderd – wij weten het ook niet. Wel hebben we het idee dat ze meer geld waard aan het worden zijn, dus wees er snel bij.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie