De wat? Ja, de autoshow van New York. Die bestaat ook nog. In Nederland hoor je daar bijna niets van, omdat ze daar vooral modellen introduceren die voor hier te groot, te onzuinig of te zwaar zijn. Ze hebben wel allemaal bekerhouders. En een V8. Dit zijn de 15 hoogtepunten van de autoshow van New York 2017.

Lincoln Navigator

Als je in de markt ben voor een stel bekerhouders, is dit je beste optie. Je krijgt er een Lincoln Navigator bij. De gemiddelde rolmaat strekt niet ver genoeg voor dit ding. Hij reikt ook zover de hoogte in dat je een opstapje nodig hebt om binnen te komen. Heeft ook te maken met de 22-inch velgen. Jup.

Infiniti QX80 Monograph

Dit, blijkbaar, is Amerika’s antwoord op de Range Rover. Maar dan van het Japanse Infiniti. Hij luistert naar de naam Infiniti QX80 Monograph en hij is meer dan vijf meter lang. Wij houden het gewoon bij de Range Rover, maar toch bedankt.

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Chevrolet injecteerde puur stierentestosteron in de toch al geagiteerde ZL1. De Chevrolet Camaro ZL1 1LE is de snelste versie van de snelle versie. Reken er op dat de boze machine snelle rondetijden gaat neerzetten op de Nürburgring.

BMW 3-serie E36-raceauto

Dit is verre van nieuws, maar per ongeluk het tofste object op de BMW-stand. Of eigenlijk op de hele beurs.

Audi R8 GT4

Als je de eigenaar bent van een conglomeraat en je hebt een zakcentje te besteden, wil Audi graag je vriendje zijn. Voor een paar ton geven ze je de raceklare Audi R8 GT4. Een nadeel: bekerhouders ga je niet vinden. Een brandblusserhouder wel.

Dodge Challenger Demon

Dit is de meest ontspoorde auto ter wereld. De Dodge Challenger Demon doet 0 naar 96 km/u in 2,3 seconden. Een sneller accelererende productieauto is er niet.

Jaguar F-type 2.0

De cijfers 2.0 staan niet voor de tweede versie, maar het slagvolume van de vier cilinders. Juist: een Jaguar F-type met viercilinder. Een zegen of een vloek? Dat moet blijken uit een rijtest. Wel 300 pk om de pijn iets te verzachten.

Nissan GT-R Track Edition

Een titanium uitlaat, aangepaste dempers door Nismo en 20-inch aluminium wielen. De motor is ongewijzigd.

Mercedes-AMG GLC 63 Coupé

Mercedes laat nooit een niche ongemoeid en schenkt ons daarom de Mercedes-AMG GLC 63. En de GLC 63 Coupé. En ook de S-versies van beide. Hier in extra smakeloze kleurstelling te zien. Alsof de auto zelf extra lelijkheid nodig had…

Radicaal zielige politieauto’s

Word bang. Heel bang. Je kijkt naar New York’s nieuwste ongenadige wapen tegen de criminaliteit. De NYPD heeft 250 politie-Smart Fortwo’s besteld om het tuig van de straat angst in te boezemen

Nissan Rogue Trail Warrior Project

Het grote probleem van de Nissan X-Trail (Rogue in Amerika) is dat hij niet geleverd is met rupsbanden. Nissan lost, in al haar wijsheid, dit probleem op. Goed voor de autosnow van New York.

Toyota FT-4X

De autoshow van New York bracht dit jaar weinig concepten met zich mee. Toyota kwam als een van de weinige met de Toyota FT-4x. Een guitig oranje ding voor lifestylende millennials.

Nissan Rogue One Star Wars Limited Edition

Je hebt de Nissan Rogue en je hebt de film Rogue One: A Star Wars Story. Nissan maakt het makkelijkste bruggetje ooit en presenteert de Nissan Rogue One Star Wars Limited Edition. Wij houden van flauwe grappen, maar zelfs dit gaat ons te ver. Dikke onvoldoende.

Ram 1500 Sublime Sport

Een groene Ram 1500 die burnouts kan, voor het geval mensen je nog niet zagen aankomen. Hadden we al gezegd dat hij groen is?

Jeep Cherokee Trackhawk

Goed, een Jeep die de instapmodellen van Ferrari, Porsche en McLaren bijhoudt. De wereld is officieel gek geworden. En dat is best leuk. Wil je wat cijfers om op te kauwen? Laten we beginnen met 717 pk en 875 Nm. In 3,5 seconden gaat de Jeep Grand Cherokee Trackhawk van 0 naar 96 km/u (60 mijl per uur).
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie