ZEVEN Lamborghini Urussen in januari

Nog niet zo lang geleden was de economie helemaal ruk. Nou, die tijd is voorbij als we deze cijfers bekijken. In het piepjonge 2019 leverde Lamborghini al zeven Urussen af in Nederland. Waar laten ze al die dingen?

Alfa Romeo verkocht 147 auto’s – in januari 2018

Dat is grappig, want de 147 is een model van Alfa. Oké, dit heeft natuurlijk niets te maken met de autoverkoopcijfers van januari 2019, maar het viel ons toch op. De cijfers staan namelijk in een tabel naast de cijfers van dezelfde periode vorig jaar. De afgelopen 31 dagen verkocht Alfa Romeo 104 auto’s, dus 43 stuks minder dan een jaar geleden.

Bentley Continental populairder dan Bentayga

In januari vorig jaar stapten vijf mensen in een Bentayga. Dit jaar besloten tien mensen zichzelf een Continental cadeau te doen (waarschijnlijk eerder, maar nu ontvingen ze ‘m). Zou Bentley werkelijk het enige merk ter wereld zijn dat niet aan kan haken aan de SUV-trend?

Mensen kopen nog altijd een Fiat Punto

Je hebt auto’s die weigeren kapot te gaan (neem een Hilux) en je hebt auto’s die simpelweg weigeren te sterven. De Fiat Punto is er zo eentje. We hadden ‘m al meermaals doodverklaard en alsnog blijft hij verkopen. Fiat sleet 35 stuks van de Punto. De Fiat 500 (447 stuks) en Panda (102 stuks) blijven overigens ook stoïcijns doorverkopen ondanks hun leeftijd.

Aston Martin verdubbelt

Precies een jaar geleden kregen slechts twee mensen de sleutels van hun Aston Martin (één DB11 en één Vanquish). Dit jaar zijn het er maar liefst vier! Drie DBS’en en één model dat werd ingeboekt als een ‘Aston Martin V12’; dat zou nog een oude Vantage kunnen zijn.

Honda verkoopt auto’s

Honda bestaat nog in Nederland. Wist jij het? Ze verkochten met 167 exemplaren toch weer vijf stuks meer dan vorig jaar. Geen Honda NSX, helaas. De HR-V en de Jazz waren het populairst met elk 54 stuks. Misschien toch beter opletten. Headerfoto: Wessel via Autogespot

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)