Liefhebbers van de Batman-films opgelet: op eBay staat op dit moment de Batmobile die in 1995 werd gebruikt voor Batman Forever. Je weet wel, dat is die mislukte episode met Val Kilmer als Batman en Jim Carry als the Riddler.

Wie dit buitenissige karretje aanschaft, zal redelijk diep in de buidel moeten tasten. Het bieden begint bij 300.000 dollar, maar de verkoper verwacht zelf dat de auto meer dan het dubbele opbrengt. Voorlopig is er echter nog niemand die een bod heeft uitgebracht.

Toch zijn de specificaties van de vleermuis op wielen alleszins redelijk. Om de rit richting Batcave tot een goed einde te brengen werden de voor- en achterwielophanging speciaal ontwikkeld, en met een 350 pk sterke V8 van een Chevrolet ZZ3 kun je ook best gezien worden. De auto werd gemaakt in Australië en heeft een glasfiber carrosserie die samen met het buizenchassis een slordige 2,5 miljoen dollar heeft gekost. Wat dat betreft staat de auto nu voor een schijntje te koop.

Jammer is alleen dat er nogal wat voorwaarden aan de transactie kleven. Wie de auto koopt mag hem niet zomaar overall tentoonstellen en je wordt geacht er niet mee op de openbare weg te rijden. Je nieuwe speeltje mag je ook niet inzetten voor commerciële doeleinden zoals verhuur of commercials en doorverkopen mag pas na schriftelijke toestemming van Warner Brothers. Misschien moeten ze het ding zelf maar houden…

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie