Het duurt nog even, maar de Bentley Drivers Club gaat haar zestigjarig Silverstone-jubileum op 8 en 9 augustus vieren, uiteraard op het beroemde circuit. Onafgebroken wordt sinds 1949 jaarlijks een clubrace gehouden. Bentleys van alle leeftijden zijn hiervoor uitgenodigd.
 
Sterker nog ook auto’s van andere merken kunnen deelnemen aan de zogenaamde ‘all-comers’ race en dat levert doorgaans een bijzondere mix op van de nodige Lotussen, Sunbeams en Triumphs GT6, maar ook een moderne SLR McLaren of Lola T70.
 
En wie niet voor de snelheid gaat, kan ook nog drie rondjes op het circuit rijden op een bescheiden tempo tijdens de Bentley Parade op zaterdag. Naast een demonstratie met de 2003 Le Mans winnaar Speed 8, krijgen bezoekers een ruime sortering historische racewagens van het roemruchte merk voorgeschoteld.
 
De Bentley Drivers Club weet het bijna uitgestorven fenomeen van club racing in de meest zuivere vorm in stand te houden. En daarbij is men niet eenkennig. Zelfs de Aston Martin Owners Club en het Morgan Championship zijn deze dagen van de partij.
 

Reacties

Meer van TopGear