Dat de benzineprijs door het dak kan gaan door het conflict tussen Rusland en Oekraïne, dat wist je al. Maar dit gaat het dak voorbij en de stratosfeer in. Daarbij moet gelijk gezegd worden dat een literprijs voor benzine van 3 euro of meer wel een extreem scenario is. Paul van Selms van United Consumers deed een berekening op basis van cijfers van de Rabobank en zag 3 euro als uiterste mogelijkheid.

‘Als het scenario van de Rabobank uitkomt en de prijs van een olievat inderdaad langere tijd op 135 dollar per vat zal liggen, kun je daar een bierviltjesberekening op loslaten. Dan kan de prijs aan de pomp uitkomen op 2,50 euro per liter, en zelfs richting de 3,00 euro gaan’, zegt van Selms tegen RTL Nieuws. Volgens van Selms is er overigens al een deel van het risico berekend in de huidige prijs.

Voor de prijs van 3 euro per liter is gekeken naar een scenario van de Rabobank waar er niet militair wordt gereageerd door het Westen. Door de sancties die het Westen zou kunnen invoeren, zou de prijs van een vat olie kunnen stijgen naar 121 euro. Nu kost een vat zo’n 95 euro. Wel geeft van Selms ook toe dat het nu nog even koffiedik kijken is.

Reacties

 • Rod heeft op 10 maart 2022 geschreven:

  De benzine en diesel zijn al 1 jaar geleden ingekocht tegen een oud tarief, we worden allemaal in de zeik genomen!
  Er ligt genoeg voorraad voor 1 jaar in Rotterdam. Waarom wordt de prijs bepaald door iets anders en niet door de inkoopprijs?

  Reageer
 • Jürgen heeft op 25 februari 2022 geschreven:

  Gelul, het vat olie kost nu vandaag minder dan 94,00 dollar. Weer het onbetrouwbare gel.. van een of ander bank en dito expert zonder verstand van zaken.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)