Je wordt maar één keer 99 jaar, dachten ze bij Bertone, dus dan moet je het goed vieren ook. We vergaapten ons al eerder aan de schitterende B99 conceptcar, en nu blijkt dat de Italianen nog wat extra’s achter de hand hadden. Dit is de B99 GT, een brute raceversie van de elegante sedan.

Vuistdikke uitlaten aan de zijkant, spoilers en diffusers waar je op kunt kamperen en knalgroene accentjes zo ver het oog reikt: hiermee trek je op elk circuit de aandacht. Overigens komt er minder troep uit die uitlaten dan je denkt, want ook deze B99 heeft hybrideaandrijving in de vorm van twee elektroblokjes naast de verbrandingsmotor. Het totale vermogen: 980 pk!

Minstens even bijzondere cijfers zien we als we kijken naar de afmetingen van de B99 GT. Zo is het ding 2,5 meter breed, heeft ie slechts 5 centimeter grondspeling en staat ie op Pirelli-banden die 325 millimeter breed zijn. Uiteraard heeft ie ook vierwielaandrijving, om het enorme vermogen zo goed mogelijk kwijt te kunnen.

Terwijl Bertone taart eet, zien wij eigenlijk niet zo veel reden tot feestvieren. Veel harder dan op deze computerfoto’s zal de B99 GT waarschijnlijk nooit gaan. Zonde.

Reacties

Meer van TopGear