Als je met snelheden boven de 160 km/u in een slip raakt in een SUV, dan kan dat akelig aflopen. Je hebt te maken met een hoog zwaartepunt, waardoor de auto kan gaan rollen en door het gewicht zou je zomaar over de vangrail kunnen vliegen. Of een mooie combinatie van de twee. Deze bestuurder in een Chevrolet Tahoe heeft dus veel geluk.

De Tahoe rijdt weg van de politie met snelheden tot 165 km/u. De politieauto’s daar zijn niet voor niets voorzien van een push bar op de neus, dus geheel in de lijn der verwachting voert de agent een PIT-manoeuvre. Met hoge snelheid raakt de SUV in de slip, maar komt zonder rollen en met verdacht weinig schade tot stilstand.

Wat er precies buiten het oog van de camera gebeurt, is niet bekend, maar we durven wel te stellen dat de verdachte in zijn Tahoe geluk heeft gehad met de afloop. De bestuurder had wel een gebroken arm, maar we hebben zelfs in Nederland veel grotere ravages gezien bij politieachtervolgingen. Als we de boef waren, zouden we ervoor tekenen. Maar dan wel met de andere arm, natuurlijk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear