Je rij-instructeur heeft je nog zo gezegd: binnenspiegel, buitenspiegel en over je schouder. Dat heeft deze bestuurder niet meegekregen, of hij overschatte hoe intimiderend zijn of haar auto was. Hoe dan ook: een invoegende auto heeft ervoor gezorgd dat er twee betonnen palen dwars door de cabine van een vrachtwagen vlogen.

Het voorval speelde zich af in het Amerikaanse Tampa in de staat Florida. De 33-jarige chauffeur verklaart aan de lokale snelwegpolitie dat hij schrok van de invoegende auto. De chauffeur remt, maar de betonnen palen hadden geen zin om mee te remmen. De palen schieten los en vliegen dwars door de cabine naar buiten.

Wonder boven wonder wordt de chauffeur niet geraakt en hij maakt het volgens de politie goed. De agenten schrijven ook dat er een remspoor op het wegdek stond van zo’n 25 meter. De lengte van het remspoor in de onderbroek, is niet bekend.

Gewicht van de betonnen palen

De palen wegen net geen 2.500 kilo per stuk. Zeg maar het gewicht van een Audi e-tron. De fout ligt natuurlijk bij de bestuurder die de vrachtwagen afsneed, maar je zou zeggen dat de palen ook niet goed bevestigd waren. Je moet toch een noodstop kunnen maken zonder doorboord te worden? Overigens is de personenauto niet meer gevonden.

Betonnen palen spietsen de cabine van een vrachtwagen

Reacties

 • Paul heeft op 30 mei 2023 geschreven:

  Hij had misschien de bovenste 2 palen beter andersom kunnen laden. De palen van voor naar achter dun naar dik,

  Als de palen naar voor schuiven dan zou dat de spanband alleen maar strakker trekken.

  Reageer
 • Canon-Eye heeft op 25 april 2023 geschreven:

  Een lesje “formschlūssig sichern der Ladung” voor die vrachtwagenchauffeur zou geen kwaad kunnen. Blijkbaar lagen er 2 palen als tweede laag geladen en werd alleen de onderste laag door het lage kopschot van de oplegger tegengehouden.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear