‘Het beste moment om een boom te planten, was 10 jaar gelden. Het op één na beste moment is nu’, zei Confucius ooit. Duidelijk is dat Confucius nooit met aandelen te maken had. Want als je een jaar geleden dacht om ‘toch nog maar even’ aandelen van Tesla te kopen, dan was je nu het bokje. Hetzelfde geldt overigens voor veel crypto-munten.

Ongeveer een jaar geleden piekte de aandelen van Tesla op ruim 400 dollar per aandeel voor een totale beurswaarde van 1,2 biljoen euro. Bedragen waar een nederige sterveling niet eens een voorstelling bij kan maken. Nu zit de prijs per aandeel net onder de 170 dollar, wat betekent dat de beurswaarde van Tesla met bijna 700 miljard dollar gezakt is in een jaar.

Waarom is de beurswaarde van Tesla zo gezakt?

‘De dramatische daling weerspiegelt een bredere uittocht uit groeiaandelen en de bezorgdheid dat Musk’s herziening van Twitter een kostbare afleiding zal zijn. Beleggers hebben dure aandelen zoals Tesla gedumpt in het licht van flinke inflatie, stijgende rentetarieven en een dreigende recessie’, zo legt Business Insider uit.

Overigens is Tesla met een beurswaarde van zo’n 530 miljard dollar (je merkt, we kijken niet om een miljardje meer of minder) nog steeds een stuk meer waard dan bekende bedrijven zoals Coca-Cola (268 miljard), Disney (178 miljard), McDonald’s (201 miljard) of Netflix (127 miljard). Of de aandelen van Tesla verder gaan dalen? Als we dat konden voorspellen, dan zaten we hier niet.

Advertentie

Reacties

  • Logisch heeft op 25 november 2022 geschreven:

    Dat krijg je als de zeepbel uit elkaar spat.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie