We hadden dit lijstje kunnen vullen met negen nieuwe auto’s van BMW, maar dat zou flauw zijn geweest. Dus maakten we een iets gevarieerder lijstje met geslaagde en minder geslaagde grilles.

BMW 7-serie

BMW zegt dat de monsterlijke nieuwe varkensneus van de 7 betekent dat de bumper minder druk is, en dat hij de auto een indrukwekkender voorkomen geeft. Wij denken dat de designers nooit even op een afstandje zijn gaan staan om eens rustig de hele auto te bekijken. Angry Birds, iemand? De nieuwe BMW X6 heeft zelfs een lichtgevende grille.

Audi Q8

Veel merken gebruiken hun vlaggenschepen om een zeer duidelijk grille-statement te maken. Audi is daar behoorlijk gek mee en laat dat vooral blijken uit de neuzen van de A7 en de A8. Maar de Q8 spant toch echt de kroon. Kom op zeg, hoe onzeker moet je zijn om hierin rond te gaan rijden?

Vision Maybach Ultimate Luxury

Deze vreemd, hoog op z’n wielen staande luxe sedan heeft zonder twijfel een van de aller-, allergrootste grilles aller tijden. Waarom zou je van de koplampen zulke charmante, verfijnde kunstwerkjes maken als je er vervolgens zo’n gigantische rij veredelde tralies tussenin spant?

Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce is heer en meester van de statige stalen Parthenons voor aan de motorkap. Het ziet er op de Phantom nog voornamer uit dan op de opgeblazen, dikke Cullinan. Het is vorstelijk, eigengerechtig, en in de auto-ontwerptaal zegt niets zo duidelijk ‘ga eens even heel snel aan de kant, eenvoudig en raar voetvolk’.

Lincoln MKT

Amerikanen zullen we vaker zien in deze lijst. In dit geval hebben we het over de Lincoln MKT, een crossover die kennelijk is gemodelleerd naar een wilde tapir met een bril van Kanye West op zijn neus. Qashqai? Ha! In ’Murica lachen ze zo’n beleefde doch pathetische Euro–crossover recht in zijn brave gezicht uit.

Lexus LS

BMW is de intellectuele eigenaar van de dubbele, ovale grille. Audi is dat van de brede gaapgrille. Wat moest Lexus dan, om ook een stukje van de hekwerktaart te kunnen opeisen? Het antwoord: de meest hoekige, in zichzelf vervlochten, ronduit griezelige grille die ooit op een Japanse limousine is gezien.

Chevrolet Silverado Heavy Duty

En daar hebben we Team America weer. De Chevrolet Silverado Heavy Duty van 2020 is meer grille dan voorkant, eigenlijk. Het is in feite gewoon één gigantische, gapende mond met een laadruimte erachter. Je krijgt 1.234 Nm aan koppel, een tientraps automaat en een -hectare of vier aan gestapelde supergrille.

Ford F-Series Super Duty

Meer chroom dan je voor je kiezen zou krijgen bij een grootscheeps industrieel ongeluk in een sanitairfabriek, met een Ford-badge die je kunt inzetten als een middeleeuws schild. De aangezichten van deze trucks worden al decennia lang vierkanter en woester. We -vragen ons af hoe en waar dit zal eindigen.

Lexus LX570 S

Na een volledig Heras-hekwerk te hebben geplant op het gezicht van een onschuldige sedan, besloot Lexus hetzelfde te doen met een oeroude SUV die het merk nog altijd verkoopt in het Midden-Oosten en het verre Australië. Even serieus: wil je een degelijke -offroader, koop gewoon een Land Cruiser.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)