BMW gaat vrolijk door met de alsmaar groter wordende nieren bij hun auto’s. Maar in tegenstelling tot de 7-serie, ziet de grille er bij de nieuwe BMW X6 niet geheel misplaatst uit. Als je al een kolossale auto hebt, kan ie de grotere nieren best hebben. Misschien geeft dat extra aan dat er iets mis is met een kruising tussen een SUV en een coupé, maar dat is weer een ander verhaal.

De nieuwe BMW X6

Het belangrijkste punt is dat veel mensen de X6 mooi genoeg vinden om te kopen en daarom is het geen verrassing dat BMW hem vernieuwt. En omdat mensen zijn imposante voorkomen konden waarderen, is de X6 nu 26 millimeter langer en 15 millimeter breder geworden. De wielbasis is 42 millimeter gegroeid. En nog even over die enorme grille: BMW vond de nieren kennelijk nog niet opzichtig genoeg, dus kun je ze nu ook optioneel licht laten geven. Je moet er maar op komen.

De nieuwe BMW X6 is bij de lancering in december 2019 leverbaar in drie uitvoeringen. Naast de standaarduitvoering kun je ook de xLine en de Model M Sport kiezen. Elke uitvoering heeft zijn eigen stijlelementen voor de auto.

De motoren die je kunt kiezen

Ook qua motoren is er keuze genoeg. De M50i heeft de bekende 4,4-liter twin-turbo V8 met 530 pk en 750 Nm. De 0-100-tijd is een gezonde 4,3 seconden. Andere motoren zijn de M50d (400 pk), de xDrive40i (340 pk) en de xDrive30d (265 pk).

Alle varianten krijgen vierwielaandrijving met een lichte voorkeur voor de achterwielen. Verder zijn adaptieve dempers, rolstabilisatie en actieve besturing altijd standaard. Optioneel kun je kiezen voor luchtvering en een off-road-pakket. Welke configuratie je ook neemt, de X6 zal altijd meer dan twee ton wegen.

Nederlandse prijzen voor de nieuwe BMW X6 worden nog niet genoemd. Dus mensen die de anabolencoupé willen bemachtigen, moeten nog even geduld hebben.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)