In de volgende TopGear Magazine, die op het punt staat naar de drukker te worden verscheept, rijden we met de langverwachte McLaren P1. Om precies te zijn: onze ereredacteur Jeremy Clarkson rijdt met de langverwachte McLaren P1.

Ze zeiden tegen ons dat dat een wereldprimeur betrof, maar vreemd genoeg blijkt een of ander telefooncamerageil figuur van een roddelkrant ook al een rondje te hebben gereden (klik door om te lachen). Nou ja, het maakt het er niet minder spectaculair op.

Clarkson reed de auto op de Belgische openbare weg voor het komende seizoen van TopGear, zoals je eerder kon zien, en mede voor ons verhaal ook op het circuit van Spa-Francorchamps. We kunnen wel stellen dat ie meer dan een klein beetje onder de indruk was.

'We hebben meer snelle auto's zien passeren', aldus JC. 'We hebben Koenigseggs gezien, en Pagani's, en de Ferrari F12 is ook geen slome. Maar zoiets als de P1 zijn we nog nooit tegengekomen. Ik in ieder geval niet. Deze auto herdefinieert ons begrip van snelheid.'

Wanneer we hem loslaten op het circuit van Spa, drijft Clarkson de P1 tot het uiterste. Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden en bereikt met 347 km/u de absolute limiet van de auto. En die van hemzelf.

'Je moet onthouden om alles wat je denkt te weten te vergeten als je het gaspedaal intrapt', zegt hij. 'Want wat er dan gebeurt, is niet normaal. Dat stamt uit een wereld van sciencefiction en monsters en angst. Het maakt alle andere auto's bejaard.'

Toen Jeremy klaar was met spelen en verbijsterd zijn, namen we de sleutels van hem over om de P1 terug te rijden naar McLarens hoofdkwartier in Woking, Engeland. Onze ervaringen delen we volgende week met je, in de aanloop naar nummer 102 van TopGear Magazine, dat op 21 november in de winkel ligt.

Reacties