De uitspraak ‘vroeger was alles beter’ was vooral iets voor verzuurde pensionado’s die ineens ingewikkelde techniek zoals de OV-chipkaart moesten begrijpen. Tegenwoordig is het een uitspraak voor alle leeftijden, al helemaal als je naar de BMW’s van nu kijkt. Ineens is vroeger niet langer dan tien jaar geleden. Gelukkig is er een middenweg te vinden tussen vroeger en nu.

Deze elektrische BMW 1602 combineert moderne techniek met het klassieke design uit de jaren zeventig. De exacte specificaties worden niet genoemd en dat kan er mee te maken hebben dat deze BMW 1602 Elektro niet van BMW komt, maar van kledingmerk Kith. En nee, dat is niet hoe bokser Mike Tyson het woord kiss uitspreekt.

Kith-oprichter Ronnie Fieg koos de kleur Vitality Green en liet het interieur bekleden met nieuw beige leer. Vanbinnen en vanbuiten vind je een aantal verwijzingen naar het kledingmerk. Naast deze BMW 1602 Elektro heeft Kith ook een elektrische BMW i4 M50 in dezelfde kleurstelling laten maken. Begin volgende maand gaat de groene i4 onder de hamer bij Sotheby’s.

Niet de eerste elektrische BMW 1602

Deze BMW 1602 van Kith is een ode aan een van de eerste elektrische BMW’s ooit. Al in 1972 bouwde BMW een 1602 om tot elektrische auto. Dit om langeafstandsevenementen te filmen. Waarschijnlijk lange afstanden voor hardlopers, want we kunnen ons niet voorstellen dat een elektrische auto in de jaren zeventig heel ver kwam.

De moderne BMW 1602 Elektro is vooralsnog niet te koop. Kith gebruikt de auto nu voor een campagne met Edward Norton. Toen hem gevraagd werd waar hij de auto mee naartoe zou nemen, wou hij daar niet over praten. We hoorden hem iets mompelen over regel één en twee.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear