Waar was jij, toen BMW de 2-serie Active Tourer introduceerde? De wereld huilde in gezamenlijke afkeer. Begrijp ons niet verkeerd: we juichen het toe dat BMW blinde mensen in dienst neemt, maar doe dat dan niet op de ontwerpafdeling. En een BMW met voorwielaandrijving, dat kon toch niet? De nalatenschap van BMW in één klap verpest.

En vervolgens kochten jullie 380.000 exemplaren van de 2-serie Active Tourer en Gran Tourer. Stelletje overlopers. Als iedereen nu solidair ‘nee’ had gezegd tegen de BMW 2-serie Active Tourer, had BMW ‘m nu allang meegenomen naar buiten en achter het schuurtje afgeschoten.

BMW 2-serie Active Tourer facelift

Maar helaas, de Active Tourer en de Gran Tourer krijgen een verlenging van hun levenscontract en mogen er met een facelift weer een paar jaar tegenaan. Nu met grotere luchtinlaten vóór, nieuwe nieren en een nieuwe achterbumper met grotere uitlaten.

Weggebruikers verblinden met zijn afstotelijkheid kan nu ook in de kleuren Jucaro Beige en Sunset Orange. Net als de Mini facelift (immers de technische basis, en daarmee het boze brein achter de 2) staat de BMW 2-serie Active Tourer facelift vanaf maart in de showrooms.

Motoren en prijs

De motoren in de BMW 2-Serie Active Tourer facelift leveren vermogens van 109 tot 231 pk, die in de nieuwe BMW 2-serie Gran Tourer 109 tot 192 pk. De plug-inhybride BMW 225xe iPerformance Active Tourer heeft een elektrische actieradius van 45 kilometer en een systeemvermogen van 224 pk. De nieuwe prijzen volgen nog.

Reacties

 • AT2driver heeft op 10 januari 2018 geschreven:

  Wat een gelul. Als een 2 serie Active Tourer echt zo’n fiasco zou zijn, wat dan te denken van zo,n super oubollige Mercedes B kist? En de ironie van het verhaal? Duitsland en de UK bleken de grootste afzetmarkten voor de 2 serie te zijn. BMW bedankt de onnozele kritikasters van Autowelt en Topgear, Duitsland en UK dus!! voor de geweldige reclame die ze gemaakt hebben bij het afkraken van wat een kassucces in MPV land blijkt te zijn. Ik vat het dus maar zo op: hoe meer Autowelt en Topgear iets afkraken, hoe meer ze er van overtuigd zijn dat het juist een goed product is. Gut gemacht!! Well done!!

  • AT2driver heeft op 10 januari 2018 geschreven:

   Sorry, ik bedoelde uiteraard Autobild

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)