BMW heeft ons een maandje de tijd gegeven om te wennen aan hun nieuwe voorwielaangedreven MPV-geval, de 2-serie Active Tourer. Nu geven ze ons een jolige trap na in de vorm van een heuse M Sport-versie. Duitsers geen humor? Hoe kom je erbij.

Als een topkok die een lauw griesmeelpapje serveert en dat nog even wat cachet probeert te geven met een portie hoogwaardig kaviaar heeft BMW het bijna-busje door de M-divisie van sportieve elementen laten voorzien. We zien onder andere scherp gelijnde bumpers met enorme luchtinlaten, diepzwarte nieren en vette velgen in de maten 17 of 18 inch. Ook het interieur ontkomt niet aan de opvallende M-accenten. Het onderstel werd iets verlaagd, waarbij we hopen dat dit de instap voor de beoogde clientèle niet te veel zal bemoeilijken.

Op technisch vlak bleef alles ongewijzigd: net als het standaard model kun je ook de 2-serie Active Tourer M Sport bestellen met een drie- of viercilinder benzine turbomotor (136 of 231 pk) of een viercilinder turbodiesel (150 pk). Een 'volwaardige' uitzinnige M-variant zit er dus niet bij, en dat zal ook wel zo blijven. Hoewel dat nou juist een érg goede grap zou zijn.

Reacties

Meer van TopGear