In de nadagen van de zomer, vlak voordat regen, wind en daarna sneeuw ons ongetwijfeld weer een half jaartje gaan teisteren, komt BMW met de eerste foto's van een overheerlijke… cabrio. Geweldig. Wat een timing. Aan de andere kant: deze foto's zijn er omdat de nieuwe 2-serie Cabriolet over een paar weken in Parijs officieel onthuld gaat worden. Daarna gaat het doek er net zo makkelijk weer overheen en duurt het nog tot eind februari 2015 voor je hem bij de Nederlandse dealers kunt verwachten. Waarmee we hopen dat de lente van 2015 érg vroeg begint. 

Het is een redelijk onweerstaanbaar ding geworden, die 2 Cabrio. Hij oogt een stuk gestrekter en volwassener dan zijn voorganger, de 1-serie Cabrio, en dat is hij dan ook. Nou ja, dat 'volwassener' weten we natuurlijk niet, maar hij is dik zeven centimeter langer en bijna drie centimeter breder. 

Er komen voorlopig drie benzinemotoren en één diesel. Die laatste, de 220d, levert een kerngezonde 190 pk en is, als je hem combineert met de achttraps automaat, ook nog eens goed voor 20 procent bijtelling. De benzines zijn de 220i (184 pk), 228i (245 pk) en uiteraard de niet te versmaden M235i (de blauwe auto op de foto's) met zijn heerlijke twinturbo zes-in-lijn die er 326 pk uitknalt.

De 2-Serie Cabrio is gelukkig voorzien van een stoffen kap (want lichter, dus lager zwaartepunt dus fijner weggedrag), die je, zolang je niet harder dan 50 km/u rijdt, ook tijdens het rijden kunt openen en sluiten – altijd goed als je even om aandacht verlegen zit. Over de prijzen is nog niets bekend, maar dat hoor je wel tegen de tijd dat de 2 Cabrio naar Nederland komt.

  

Reacties

Meer van TopGear