Er is al een hoop gezegd en geschreven over de eerste voorwielaangedreven BMW ooit, de 2-serie Active Tourer. Je mag 'm een schande voor het merk vinden, je mag 'm een slimme zet vinden, maar één ding staat vast: voor een busje kun je er niet bijzonder veel zooi in kwijt.

Een MPV is nooit slechter geworden van meer ruimte. Daarom komt BMW nu met de 2-serie Gran Tourer, een soort premium Zafira waarin je óf een hoop bagage, óf twee extra opvouwbare mensen kunt proppen. Jazeker: de Gran Tourer komt in Nederland standaard met zeven zitplaatsen. Hij is 4,56 meter lang en heeft een laadruimte die je kunt variëren van 500 tot 1.820 liter. Als dat geen plek biedt aan je actieve levensstijl, weten wij het ook niet meer.

Er zijn vijf verschillende motoren bereid om hun 116 tot 192 pk naar de voorwielen te sturen; de sterkste twee uitvoeringen, de 220d en 225i, zijn ook leverbaar met xDrive-vierwielaandrijving. Maar natuurlijk ga je voor de spaarversie: de 216d Gran Tourer met de diesel-driecilinder die we al kennen uit de Mini. Hij doet z'n ding voor 4,1 l/100 km en stoot daarbij 108 g/km aan CO2 uit.

Zoals elke moderne BMW is ook de 2-serie Gran Tourer leverbaar in verschillende uitvoeringen, variërend van een 'Vinex Special' tot een M Sport-versie met dikke bumpers en een interieur als een M3. Verder is iDrive met Bluetooth en een 6,5 inch scherm standaard, en ook een sport/comfort-knop (Driving Experience Control, heet dat) vind je terug in elke 2-serie Gran Tourer. Optioneel kun je losgaan op navigatie en een head-up display; of ga voor een keur aan assistentiesystemen, zodat je je nog eens veilig boos kunt omdraaien naar je 2,5 jengelende kind.

De 2-serie Gran Tourer staat vanaf 6 juni bij de dealer voor nog onbekende prijzen.

Reacties

Meer van TopGear