Net niet genoeg kleingeld tussen de kussens van de bank om een reëel bod te doen op deze bijzondere verschijning? Neem dan even een momentje om deze BMW 2002 Targa te waarderen. Het is één van de 2.317 exemplaren ooit gebouwd door het carrosseriebedrijf Baur uit Stuttgart.

De BMW 2002 Targa begon als standaard sedan in 1973, maar Baur hakte een deel uit het dak boven de bestuurder weg én de achterkant kan open. Qua lijnenspel is het niet meer zo’n klassieke schoonheid als de standaard 2002, maar het is zeker een unieke cabrio.

Dit exemplaar komt uit de verzameling van ‘The Rudy “Mr 993” Mancinas Collection’ – dat mag je trouwens gelijk weer vergeten. Op de teller van de BMW staat 62.229 kilometer aangegeven. Verder lijkt hij in uitstekende staat te verkeren.

De specs van de BMW 2002 Targa

Een 2,0-liter viercilinder met één carburateur is goed voor zo’n 100 pk. Het vermogen gaat via een handbak met vier versnellingen naar de achterwielen. Dat waren prima specificaties voor de jaren zeventig.

Volgende maand wordt hij geveild door Gooding & Company. Er is geen geschatte prijs afgegeven, maar vorige maand ging er een BMW 2002 Targa voor zo’n 45.000 euro. Leuke auto om het staartje van de zomer in mee te pakken?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear