Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die de uitgesproken neus van de 4-serie verkiezen boven de conventionele nieren van de 3-serie. Voor deze mensen was het wellicht een teleurstelling dat de grote grilles alleen leverbaar waren op de tweedeurs 4-serie, de elektrische i4 of de prijzige BMW M3. Wie grote nieren, een verstandige verbrandingsmotor en vier deuren wilde, had pech. Tot nu, want hier is de BMW 4-serie Gran Coupé.

De BMW 4-serie Gran Coupé is qua design vrijwel gelijk aan de recentelijk onthulde BMW i4, maar dan met wat benzine-elementen zoals een uitlaatsysteem. Om het wat ingewikkelder te maken is het de vierdeursversie van de tweedeursversie, die op zijn beurt weer gebaseerd is op een vierdeursversie. Snap je het nog? Zie het vooral als een wat sportiever gelijnde 3-serie. De Gran Coupé meet 4,78 meter in de lengte en biedt 470 liter bagageruimte.

Specificaties BMW 4-serie Gran Coupé

De vierdeurs komt naar Nederland met keuze uit vier motoren. De instapper is de 420i met 184 pk, dit is een viercilinder. De 430i gebruikt dezelfde 2,0-liter benzinemotor, maar dan met een output van 245 pk. De dikste benzineversie is vooralsnog de M440i xDrive. Deze vierwielaandrijver haalt 374 pk uit een zes-in-lijn voor een 0-100-tijd van 4,7 seconden.

Dan is er nog een viercilinderdiesel. De 420d produceert altijd 190 pk, maar je kunt nog kiezen of je achter- of vierwielaandrijving wilt. Alle benzine- en dieselversies verlaten standaard de dealer met een automaat – een handbak staat niet op de optielijst. De prijzen lopen uiteen van 55.587 euro voor de 420i tot 86.807 euro voor de dikke M440i.

Wegligging

BMW belooft dat de wegligging van de BMW 4-serie Gran Coupé prima op orde is. Het gewicht is 50/50 verdeeld over beide assen en een M-onderstel is standaard. Grotere remmen en een elektronisch differentieel zijn optioneel voor de instappers en standaard op de M440i. Het enige wat ontbreekt is het nieuwe iDrive-systeem, dat wel al op de i4 zit. Hij komt in november van 2021 naar de dealers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)