Onlangs reden we nog met de sedan, die ons bijzonder goed beviel. Vanaf september is de BMW 5 Serie er ook voor lifestyle-figuren, hondenbezitters of mensen die om onduidelijke redenen graag gestrekt in hun auto willen kunnen liggen.

Deze Touring ziet er volgens de beste BMW-traditie weer lekker uit. Sportief, elegant, verzin de marketingtermen maar en ze zijn hierop van toepassing. Handig is ie ook, want met een uitgebreid verstelbare, in drie delen neer te klappen achterbank kun je een veelzijdige mix aan personen en spullen kwijt. De achterruit is weer los van de achterklep te openen, altijd leuk. De bagageruimte is groot: maximaal 1.113 colaflessen én een blikje. Ja, we gaan niet alles voor je uitrekenen.

De Fünfer Touring komt er in eerste instantie met twee benzine- en twee dieselmotoren. Maak je keuze uit een 523i (204 pk), 535i (306 pk), 530d (245 pk) of 520d (184 pk). Die laatste is behoorlijk zuinig en schoon: 5,2 l/100 km en 137 g/km CO2. Meer motorvarianten volgen ongetwijfeld, waarbij we het meest uitkijken naar iets dat met een ‘M’ begint.

Reacties