De nieuwste schietschijf van BMW is de 7-serie High Security. De hoogwaardigheidsbekleders van deze wereld kunnen kiezen uit een 750Li en 760Li die beveiligd zijn volgens de nieuwste norm: BRV 2009.
 
De 7-serie High Security is zelfs de eerste auto ter wereld die aan deze norm voldoet. BMW levert al dertig jaar veiligheidsvoertuigen. De High Security is samen met de normale 7-serie ontwikkeld. Daarmee zegt BMW rijeigenschappen te kunnen bieden die bij achteraf aangebrachte bepantsering niet haalbaar zijn.
 
De onderzijde heeft een bescherming tegen explosieven, de ruiten zijn gemaakt van meerdere lagen gelamineerd glas en zijn zes cm dik. Via een intercomsysteem kan met de buitenwereld worden gecommuniceerd, handig als de captain of industry de raddraaiers nog een verwensing naar het hoofd wil slingeren!
 
Optionele mogelijkheden zijn een blussysteem om branden in de motorruimte en onder de auto te blussen, een aanvalsalarm, led-flitsers in de grille en een mogelijkheid de luchttoevoer af te sluiten en over te gaan op een interne luchtvoorziening.
 
Ondanks het flink hogere gewicht sprint de 760Li in 6,2 seconden naar de 100 en de 750Li doet dat altijd nog in 7,9 seconden. Beide auto’s hebben een op 210 km/u begrensde topsnelheid.

Reacties