Een baan als testrijder voor een automerk klinkt je waarschijnlijk als muziek in de oren. Stukjes toeren in een dure auto voordat ook maar iemand anders erin rijdt. Totdat de baas op en dag naar je toe komt en je op een vliegtuig naar Las Vegas zet met de sleutels van een BMW 8-serie Cabrio. Arme jij.

Naast het feit dat de gratis cocktails in de casino’s niet te hachelen zijn, heb je een groter probleem. Want in de buurt van de gokstad ligt Death Valley, een van de heetste plekken op aarde. Gefeliciteerd, jij mag de BMW 8-serie Cabrio door een plek boenderen waar het altijd stoffig is, schaduw niet bestaat en de temperatuur met enige regelmaat oploopt tot 50 graden.

Het is een plek die letterlijk uitgekozen is vanwege zijn martelkarakter. Een troost: de BMW 8-serie Cabrio heeft het zwaarder dan jij. Zo parkeert BMW de testauto’s uren aaneen met het dak open in de brandende zon om te kijken of alle elektronica en systemen blijven functioneren.

Als het testwerk rond Death Valley erop zit, mag de BMW 8-serie Cabrio naar Zweden om daar in temperaturen ver onder nul te worden getest. En dan pas begint het leuke: prestatietesten op de Nürburgring. Als je dan nog geen ontslag hebt genomen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)